Het personeel van het noodlijdende Integrale had maandag nog aangeklaagd dat het niet over alle info beschikt. Het gemeenschappelijk vakbondsfront hekelde daarbij het feit dat het alle ontwikkelingen via de pers moet vernemen.

Integrale heeft dringend extra kapitaal nodig, omdat het niet meer voldoet aan de solvabiliteitsvereisten die opgelegd zijn door de Nationale Bank. De solvabiliteitsratio - die aangeeft in welke mate het financieel aan zijn verplichtingen kan voldoen - is begin dit jaar onder de 100 procent gezakt. De Nationale Bank heeft als toezichthouder al een herstelplan van Integrale verworpen, waardoor het bedrijf dus op zoek moest naar een plan B. De Nationale Bank stelde intussen een speciaal commissaris aan bij het bedrijf.

Na de verwerping van het herstelplan had Integrale tot 27 oktober tijd om een antwoord te bieden aan de toezichthouder. Daarop legde het bedrijf de piste van een overname voor.

Nethys ontving vier biedingen, die worden nu bestudeerd. In twee gevallen gaat het om een overname van het bedrijf, bij de andere twee gaat het over een overname van activa en passiva, klinkt het in een persbericht. Het bedrijf zegt dat het de overnamegesprekken zo open en competitief als mogelijk wil laten verlopen. Geen van de kandidaten krijgt daarom exclusiviteit, dat kan gebeuren eens er een bindend bod binnengelopen is. 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.