VIL geeft logistieke bedrijven duurzaamheidsscore


29 Mar
29Mar

Het innovatieplatform voor de logistiek VIL heeft een index ontwikkeld om bedrijven inzicht te geven in hun duurzaamheidsperformantie. De Logistics Sustainability Index (LSI) beoordeelt bedrijven op het vlak van beleid, logistiek, verpakking en transport.

De Logistics Sustainability Index werd ontwikkeld met ondersteuning van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en geeft bedrijven een idee van hoe duurzaam hun logistieke activiteiten zijn. De index gaat daarbij verder dan enkel het berekenen van CO2-uitstoot, maar kijkt naar vier domeinen. Afhankelijk van de score worden de bedrijven per deeldomein ingedeeld in categorieën: van stragglers, rookies, adopters, frontrunners tot masters.

Bedrijven kunnen hun score op de LSI berekenen met een online tool. Het doel is in de eerste plaats om bewustzijn te creëren rond duurzaamheid en ondernemingen te prikkelen om zichzelf te verbeteren. Dankzij een ingebouwde simulatietool kunnen bedrijven het effect van eventuele investeringen of aanpassingen vooraf checken.

Ninatrans is één van vier logistieke bedrijven die als eerste hun score kennen. "Wij zijn trots een Master te zijn in het luik beleid en gaan ons extra inspannen om volgend jaar de categorie Frontrunner te halen in het luik transport", zegt CEO Benny Smeets.

Bekijk de tool hier:  LSI-Tool - VIL 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.