De eerste vijf OverKop-huizen werden in 2016 opgericht naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, een jaarlijks initiatief van DPG Media dat mentale problemen bij jongeren bespreekbaar wil maken en laagdrempelige hulp wil aanbieden.

Initieel ondersteunde de Vlaamse regering de Overkop-huizen met 50.000 euro. Nu schakelt de Vlaamse regering een versnelling hoger. Niet alleen krijgen de vijf bestaande OverKop-huizen de komende drie jaar 100.000 euro per jaar, het project wordt ook uitgebreid naar 16 OverKop-huizen over heel Vlaanderen. Daarvoor wordt een projectoproep gelanceerd. De 4,8 miljoen euro komt uit het relanceplan 'Vlaamse Veerkracht'"

Vandaag moeten we meer dan ooit aandacht hebben voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren", zegt minister Beke. "Zij moeten de kans krijgen om in een vertrouwde omgeving gevoelige zaken aan te kaarten, geholpen te worden om te vermijden dat de situatie erger wordt. OverKophuizen zijn voor jongeren zeer laagdrempelig, wat het makkelijk maakt om de weg naar professionele hulpverlening te vinden", stelt de CD&V-minister.

Kris Vervaet, CEO van DPG Media, is blij met de uitbreiding van de OverKop-huizen. "OverKop werd binnen ons huis bedacht, gepromoot en uitgebouwd tot het succes van vandaag. Dat de Vlaamse regering nu zorgt voor een verderzetting op lange termijn is niet alleen een enorme waardering voor onze maatschappelijke projecten, maar ook een mooi voorbeeld van een zeer succesvolle publiek-private samenwerking", zegt Vervaet.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.