Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van GO!, gaat met pensioen. De Vlaamse regering keurde vrijdag de selectieprocedure voor een opvolger goed. Verdyck blijft nog tot 1 september op post.

Na een carrière als leerkracht zedenleer ging Raymonda Verdyck in 1994 aan de slag bij het ministerie van Onderwijs. Daar was ze onder meer verantwoordelijk voor de Studietoelagen en voor het Begeleid Individueel Studeren. In 2007 werd ze waarnemend administrateur-generaal bij het onderwijsdienstencentrum hoger en volwassenenonderwijs. Een jaar later ruilde ze die functie in voor die van administrateur-generaal bij Toerisme Vlaanderen.

In 2008 werd Verdyck benoemd tot afgevaardigd bestuurder van GO!, het onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. "Wij moeten inspiratie opdoen buiten het onderwijs", zei ze bij haar aantreden. "Wij moeten onze scholen open maken om te leren van werelden waar wij nu nog niet veel contact mee hebben."

Het GO! groeide sindsdien van 173.000 naar 220.000 leerlingen. Het marktaandeel steeg van 15 naar 18 procent, laat het onderwijsnet weten. "Belangrijker nog dan de groei in het leerlingenaantal is de groei naar een volwaardige speler in het onderwijs, wiens stem gehoord wordt", zegt Geert De Soete, voorzitter van de raad van bestuur. "Vandaag is het GO! een ambitieuze onderwijsverstrekker met een duidelijke missie en visie. Een voortrekker op vlak van kwalitatieve onderwijsinnovatie en actief burgerschap. We zijn Raymonda ontzettend dankbaar voor wat zij voor het GO! gerealiseerd heeft." 

Meer informatie over de functie:

Gedelegeerd Bestuurder bij GO! - De Bestuurder 

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.