ScioTeq, dat beeldschermen maakt voor de luchtvaart- en defensiesector, kom in handen van het Amerikaanse investeringsfonds OpenGate Capital. Dat heeft 200 miljoen dollar (bijna 170 miljoen euro) veil voor het voormalige onderdeel van de Belgische technologiegroep Barco.

Ondanks de coronapandemie heeft het in Kortrijk gevestigde ScioTeq met 2020 naar eigen zeggen een recordjaar achter de rug. Het sloot onder meer nieuwe contracten voor de UH-60V-helikopters en C-919-vliegtuigen, met de Amerikaanse zeemacht en met verscheidene luchtverkeersleiders in Europa en Azië.

"We zijn erg blij met de energieboost en de ideeën die we van OpenGate Capital krijgen. Deze overname opent voor ons heel wat deuren om te innoveren en onze activiteiten naar nieuwe markten uit te breiden", zegt ScioTeq-voorzitter Frank Timmermans. Het technologiebedrijf, dat momenteel wereldwijd meer dan 400 mensen tewerkstelt, wil onder meer focussen op overnames. "Om onze huidige groei de baas te blijven, zijn we op zoek naar meer dan twintig extra mensen voor ons hoofdkantoor in Kortrijk."

ScioTeq ontstond midden jaren tachtig als een onderdeel van Barco dat zich bezighield met het ontwikkelen van beeldschermen voor de defensie- en luchtvaartsector. In 2015 vond Barco een koper voor de divisie in het Amerikaanse technologiebedrijf Esterline, dat op zijn beurt begin 2019 werd overgenomen door de Amerikaanse TransDigm, gespecialiseerd in vliegtuigonderdelen.

"We hebben 35 jaar ervaring, gestoeld op de kennis en bedrijfscultuur die we uit onze tijd als Barco en Esterline hebben opgebouwd", aldus Timmermans. "Als stand-aloneonderneming zijn we wendbaarder en kunnen we beter innoveren om onze ambities waar te maken."

Bron: Belga 

Lees ook ons dossier Corporate Finance 4.0

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.