In Waregem is vrijdag de eerste steen gelegd van de nieuwe site van het bedrijf Locinox. Dat gebeurde in aanwezigheid van onder meer Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V). Het bedrijf ontwikkelt elektromechanische producten en producten voor toegangscontrole voor de poort- en hekwerkindustrie. De nieuwe site betekent een forse uitbreiding voor het bedrijf. Er is ook plaats voor 50 extra werknemers.

Eind 2022 verhuist Locinox naar haar nieuwe site 'Smart Factory of the Future'. De nieuwe vestiging wordt een innovatiehub met een afdeling voor onderzoek en ontwikkeling, en een productiesite die productieprocessen digitaliseert en op elkaar afstemt. De huidige bedrijfsoppervlakte wordt op de nieuwe site verdrievoudigd tot 40.000 vierkante meter, dat als gevolg va n de explosieve groei van de voorbije jaren. "Als innovatieve pionier en wereldleider in onze sector groeien we razendsnel. De sterke omzetgroei vroeg om een substantiële capaciteitsuitbreiding", zegt oprichter Joseph Talpe.

Tijdens de eerste helft van 2021 trok Locinox de lijn van het uitzonderlijke exportjaar 2020 door. "Bovenop de B2B-afname door de industriële en de KMO-markt kwam er ook een grotere vraag van de B2C-markt. Mede door de lockdowns, de beperkte bewegingsvrijheid en het verplichte telewerk besloten veel mensen te investeren in de beveiliging van hun huis en tuin."

De huidige 130 werknemers krijgen er op korte termijn 50 nieuwe collega's bij op de nieuwe site. De investering voor de eerste fase van het bouwproject, gebouw en technieken, bedraagt 30 miljoen euro.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.