WDP breidt verder uit in Duitsland


02 Oct
02Oct

WVI, de joint venture tussen WDP en VIB heeft een bestaande multitenant locatie verworven in Bottrop (Noordrijn-Westfalen – Duitsland), die volledig voor lange termijn is verhuurd. Deze aankoop is meteen de tweede aankoop, nadat de joint venture vorig jaar reeds een grondpotentieel voor toekomstige ontwikkeling van circa 40.000 m² in Gelsenkirchen (Duitsland) verwierf. 

Aankoop van logistieke site in Bottrop 

WVI, de joint venture tussen WDP en VIB1 , die vorig werd opgericht met het oog op regionale uitbreiding van beide vennootschappen in de Duitse regio’s Noordrijn-Westfalen, Bremen en Hamburg, heeft een bestaande site verworven te Bottrop in Noordrijn-Westfalen. Deze multitenant warehouse space met een oppervlakte van circa 13.000 m² is volledig langetermijn verhuurd. De locatie is uitermate geschikt voor verhuur aan derden, gezien zijn centrale ligging in het Ruhr-gebied tussen Duisburg en Gelsenkirchen in een commerciële zone met directe connectie tot de autosnelweg. 

Grondpotentieel in Gelsenkirchen klaar voor ontwikkeling

Tesamen met de oprichting van de joint venture vorig jaar2 , verwierf WVI een perceel grond van circa 80.000 m² voor de toekomstige ontwikkeling van een logistiek pand in Gelsenkirchen. Het perceel maakt deel uit van een industriezone en zal plaats bieden aan twee te ontwikkelen logistieke gebouwen met een oppervlakte van elk ongeveer 20.000 m². De joint venture voorziet dat deze aankoop zal worden afgerond tegen eind oktober 2020, wanneer de aangekondigde saneringswerken door de verkoper zullen zijn afgerond. Ook is de bouwvergunning toegekend. De commercialisatie van deze brownfieldontwikkeling is in volle gang. 

Gelsenkirchen is gelegen in het hart van het Duitse NoordrijnWestfalen. Gezien zijn directe connectie met verschillende nationale autosnelwegen, beschikt deze regio over een uitstekende supraregionale en Europese infrastructuur. De regio ligt middenin het Ruhr-gebied en wordt ondersteund door meerdere luchthavens. De openbare kanaalhaven beschikt over een trimodale connectie (spoor, weg, water) en is de haven met de hoogste omzet langs het Rijn-Hernekanaal. Beide vennootschappen houden elk 50 % van deze joint venture aan.

“Wij zijn verheugd dat we, door middel van onze joint venture, een eerste aankoop van een bestaand gebouw kunnen realiseren die ervoor zorgt dat al meteen in het eerste boekjaar huurinkomsten kunnen worden gegenereerd. Het Ruhrgebied in Noordrijn-Westfalen is sinds lang een uitstekende logistieke locatie, en de site te Bottrop beantwoordt exact aan onze investeringsfocus.” Martin Pfandzelter - CEO, VIB Vermögen 

“Naast de strategische ontwikkelingssite te Gelsenkirchen, kan onze joint venture nu ook een bestaande warehouse site – volledig verhuurd – aan haar vastgoedportefeuille toevoegen, hetgeen haar ambitie tot geografische uitbreiding en grotere spreiding en service aan haar klanten benadrukt.” Joost Uwents - CEO, WDP

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.