De onlineapotheek Newpharma is nu volledig in handen van de familie Colruyt. De Colruyt Group heeft de aandelen van het huidige management overgenomen, zo maakte de retailer bekend.

Eind 2017 namen de Colruyts al een meerderheidsbelang in Newpharma. De oprichters van de onlineapotheek - CEO Jerôme Gobbesso en managing partner Mike Vandenhooft - sloten daarbij een deal met Korys, de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt, dat 39 procent van de aandelen in handen kreeg, en de Colruyt Group, die 26 procent overnam.

Zopas heeft de Colruyt Group ook het nog resterende belang van 35 procent van het management overgekocht. Hoeveel de retailer neertelt, wordt niet bekendgemaakt, al "gebeurde de waardebepaling door toepassing van marktconforme waarderingsmethodes", luidt het. 

Door de overeenkomst stijgt het belang van de Colruyt Group tot 61 procent en heeft de familie Colruyt de webapotheek nu volledig in haar bezit.

Of de oprichters aan boord blijven, is nog niet duidelijk. "Dat wordt momenteel intern bij Newpharma bekeken", zegt een woordvoerster van Colruyt, die benadrukt dat "alle maatregelen worden voorzien om de continuïteit van het management" te verzekeren.

Newpharma past binnen de strategie van Colruyt om "de behoeften van de consument in zijn verschillende levensfasen" te vervullen, waarbij inzetten op gezondheid een grote rol speelt. "Colruyt Group wil zijn verantwoordelijkheid opnemen voor de steeds groter wordende rol die retail speelt in het streven naar een gezonder leven", luidt het. "Uiteindelijk is het de bedoeling een ecosysteem te ontwikkelen dat stap voor stap naar een breed ingevulde benadering van gezondheid wil gaan."

In februari maakte Colruyt het al mogelijk voor klanten om hun aankopen bij Newpharma af te halen in de ColliShop-afhaalpunten. In zijn supermarkten legde de retailer ook meer parafarmaceutische producten - denk aan voedingssupplementen of middelen tegen hoest en verkoudheid - in de rekken.

Newpharma is gevestigd in Luik en is naast België ook actief in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Vorig jaar boekte het een omzet van meer dan 140 miljoen euro.

Colruyt wil nu blijven inzetten op "verdere duurzame groei en internationale ontwikkeling" van het bedrijf. In de tweede helft van vorig jaar startte de onlineapotheek met de steun van de retailer nog met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Luik. Dat wordt "in de komende maanden" in gebruik genomen.

Bron: Belga 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.