Er komen enkele wijzigingen in het directiecomité van KBC. Dat heeft de bank-verzekeraar dinsdag bekendgemaakt. Er komt een nieuwe financieel directeur, en ook de Belgische activiteiten krijgen een nieuwe topman.

Nieuwe CFO voor KBC-groep

De huidige CFO van de KBC-groep, Rik Scheerlinck, gaat op pensioen. Hij wordt vervangen door Luc Popelier, momenteel aan het hoofd van de divisie International Markets bij de bank. Luc Popelier (geboren in 1964) behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de UFSIA in Antwerpen. Na verschillende functies in corporate banking bij de Kredietbank (nu KBC) waar hij in 1988 zijn carrière begon, verhuisde hij naar Londen waar hij tussen 1995 en 1999 voor Warburg Dillon Read (nu UBS) werkte. 

Eind 1999 keerde hij terug naar KBC Securities om in 2002 Directeur te worden van KBC's Strategy & Expansion Division. In die functie bood hij niet alleen strategische ondersteuning aan het Directiecomité, maar was hij ook verantwoordelijk voor KBC's fusies en overnames in onder meer Centraalen Oost-Europa. In 2008 werd hij benoemd tot Directeur Trade Finance bij KBC Bank en vervolgens op 1 maart 2009 tot bestuurder en lid van het Directiecomité van KBC Asset Management. Sinds 1 september 2009 was hij CEO Marktactiviteiten (verantwoordelijk voor KBC Securities, KBC Financial Products, KBC Private Equity en de dealing rooms van KBC) in de Divisie Merchant Banking en zetelt hij in het Directiecomité van KBC Groep. 

Tussen 2011 en 2017 was hij CFO van KBC Groep. In 2017 werd hij CEO van de Divisie International Markets van KBC Groep, verantwoordelijk voor de Hongaarse, Slowaakse, Bulgaarse en Ierse bank- en verzekeringsactiviteiten en voor KBC's wereldwijde activiteiten op het vlak van vermogensbeheer en investment banking. Hij is gehuwd en vader van 4 kinderen. 

Luc Popelier

Nieuwe CEO voor Belgische tak

Er komt ook een nieuwe CEO voor de Divisie België. Huidig topman Daniël Falque vertrekt bij KBC. Hij wordt vervangen door David Moucheron, momenteel CEO van K&H Bank & Insurance en Country CEO van Hongarije. David Moucheron (geboren in 1973) studeerde in 1996 af met een Master in de Rechten aan de Université Catholique de Louvain in Louvain-La-Neuve, België, en behaalde in 1998 een Master in Fiscaal Recht aan de Fiscale Hogeschool/EHSAL in Brussel en in 2000 een LL.M. aan de Columbia Law School in New York. 

Hij begon zijn carrière als advocaat aan de balie in Brussel bij de Bandt, van Hecke & Lagae (nu Linklaters) en werkte van 2000 tot 2005 als Management Consultant voor McKinsey&Company in Brussel. In 2006 werd hij commercieel directeur en lid van het managementteam van Fortis Retail Banking en later werd hij benoemd tot secretaris-generaal van het Directiecomité en Chief of Staff voor Fortis Groep (nu BNP Paribas Fortis). Hij was CEO van bpost bank - een joint venture van De Post en BNP Paribas Fortis opgericht in 1995 - van 2009 tot 2015. 

Hij trad in dienst bij KBC Groep en werd op 1 december 2015 benoemd tot CEO van CBC Banque in België. In mei 2017 werd hij benoemd tot CEO van K&H Bank & Insurance en Country CEO in Hongarije In 2020 werd hij verkozen tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hongaarse Vereniging van Banken. Hij is gehuwd en en vader van 4 kinderen. 

David Moucheron

Bron: KBC


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.