Wolters Kluwer, wereldwijde leverancier van informatie, softwareoplossingen en diensten, lanceert vandaag in België haar nieuwe tax & accounting cloudsoftware Adsolut Jaarrekening voor ondernemingen. De komende maanden wordt deze toevoeging aan de cloudomgeving verder uitgebreid zodat ook accountants er de meest complexe jaarrekening vlekkeloos mee neerleggen. “Dankzij de continue updates verloopt een jaarrekening neerleggen met deze nieuwe software altijd volgens de meest recente wetgeving”, verzekert Ronny De Goedt, Managing Director, Wolters Kluwer Tax & Accounting, België.

Wie zich registreert voor Adsolut Jaarrekening via het portaal op Adsolut.com kan onmiddellijk aan de slag om een jaarrekening op te maken, zonder enig installatieproces. De software voert meteen maar liefst 500 controles uit op alle ingevoerde gegevens en loodst de gebruiker via handige tips door het hele proces. Het programma geeft aan wanneer bepaalde gegevens onvolledig of niet correct lijken te zijn zodat de gebruiker via een snelle controle de juistheid van alle ingevoerde informatie kan verifiëren. “Telkens de software zo’n potentiële fout detecteert, zijn er automatische links naar de bewuste rubrieken om meer inzicht te verschaffen: wat is er mogelijk fout en waarom? Op die manier wordt het invullen van de jaarrekening quasi kinderspel,” vertelt Ronny De Goedt, Managing Director, Wolters Kluwer Tax & Accounting, België

Altijd toegankelijk en up-to-date via de cloud

Meer dan de helft van de jaarrekeningen die bij de Nationale Bank worden ingediend, zijn vandaag opgemaakt met behulp van Accon Jaarrekening, de bestaande on-premise software van Wolters Kluwer die extra installatie vereist bij nieuwe releases. Kiezen klanten ervoor om in te tekenen op deze nieuwe cloudsoftware, Adsolut Jaarrekening, dan behoren die updates tot het verleden en werken ze nóg efficiënter. “Gegevens stromen geruisloos vanuit bestaande software door naar de nieuwe cloudsoftware, die continu geüpdatet wordt door onze experten volgens de nieuwste wetsartikelen. Dankzij die automatische updates verloopt het opmaken van een jaarrekening zonder zorgen voor de accountant, hoef je geen extra installaties lokaal meer uit te voeren en ben je er zeker van dat de uitkomst van elke jaarrekening via het portaal van Adsolut.com even betrouwbaar is als weleer,” aldus De Goedt.

Futureproof

Deze nieuwe en eenvoudig toegankelijke toepassing creëert een hybride softwareomgeving waarbij cloudgebaseerde oplossingen met lokaal draaiende software kunnen communiceren, om telkens de beste oplossing te bieden voor de gebruikers. Adsolut Jaarrekening is zowel voor starters, ervaren ondernemers, maar ook kmo’s en grote ondernemingen een betrouwbare partner voor de toekomst. De komende maanden wordt de cloudsoftware, die in een eerste fase uitgerold wordt bij bedrijven die een volledige jaarrekening wensen in te dienen, verder uitgebreid om aan alle complexe noden van zelfstandige accountants en accountancykantoren te voldoen. Bovendien is Adsolut Jaarrekening nu al volledig klaar voor de nieuwe xbrl 2.1 standaard, die de Nationale Bank vanaf 2022 implementeert. 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.