Het vertrek van de Braziliaan Carlos Brito als CEO van brouwer AB InBev zal nog voor de algemene vergadering van 28 april bekendgemaakt worden. De favoriet om de Braziliaan op te volgen is zijn landgenoot Michel Doukeris, die nu de Noord-Amerikaanse activiteiten leidt. Dat schrijft althans het persagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten zijn over een nakend vertrek van Brito. In september vorig jaar schreef de Britse krant Financial Times dat er een procedure was opgestart om een vervanger te vinden.De voorkeur zou nu uitgaan naar een interne opvolger. En daarbij zou Michel Doukeris, ook een Braziliaan, de favoriet zijn, aldus Bloomberg. De 47-jarige werkt sinds 1996 voor AB InBev en staat nu aan het hoofd van de Noord-Amerikaanse activiteiten, die goed zijn voor bijna een derde van de omzet.

Carlos Brito staat al vele jaren aan het roer van AB InBev. Hij bouwde het bedrijf via een reeks overnames uit tot de brouwer van ongeveer een derde van de bieren wereldwijd. Maar de hoge schuldgraad, zeker sinds de miljardenovername van SABMiller in 2016, baart beleggers steeds meer zorgen. Brito zou wel een zitje opnemen in het bestuur van AB InBev.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.