12 Aug
12Aug

Xior, een Belgisch beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in studentenhuisvesting, heeft met succes een overnamebod gedaan om een meerderheidsbelang te verwerven in de Spaanse studentenhuisvester Student Properties Spain (SPS), een vastgoedbeleggingsvehikel. Dat meldt het bedrijf donderdag.

Xior is daarmee nu hoofdaandeelhouder (99,99 procent) van SPS, dat genoteerd zal blijven op de beurs van Madrid en de speciale Spaanse Socimi-status zal behouden. "De closing en settlement van het bod heeft vandaag/donderdag plaatsgevonden", aldus Xior. SPS heeft drie studentenresidenties in Madrid, Malaga en Sevilla in de portefeuille, goed voor in totaal meer dan 725 studentenbedden.

Xior kondigde begin juli al aan dat het een overnamebod lanceerde op SPS, waarbij de biedprijs tot 2,3417 euro per aandeel bedroeg. "De overname van deze portefeuille zal Xior katapulteren naar een leidende positie op de Spaanse markt: naast de uitbreiding met drie van de best gelegen studentenresidenties in Spanje, zal het ook een vijfde stad aan onze portefeuille toevoegen, waardoor onze organisatie aan schaalgrootte wint en we een nog sterkere basis kunnen leggen om de expansie in onze tweede thuismarkt verder te zetten", luidde het toen.

Bastiaan Grijpink, Country Manager Iberia: "We zijn erg trots op het Xior-team, dat ons allereerste openbare overnamebod succesvol over de eindstreep heeft gebracht. Het is mooi om te zien dat we een organisatie hebben opgebouwd die in staat is om grote portfolio-overnames op een efficiënte en professionele manier af te ronden. De verworven activa passen perfect in onze strategie op vlak van omvang, locatie en kwaliteit. Het totaal aantal kamers dat uitgebaat wordt onder de Xior vlag in Spanje zal nu toenemen van 1.700 naar 2.400 kamers, waardoor we ook nog extra schaalvoordelen kunnen realiseren. Ten slotte kunnen we dankzij deze transactie het HUBR team aan boord halen. Zij hebben fantastisch werk verricht en we kijken er naar uit om hen te verwelkomen in de Xior-familie."

 Xior is gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal en is één van de grootste spelers op de markt van studentenkoten in ons land, met koten in Gent, Leuven, Antwerpen, Brussel, Hasselt en Luik.

Bron: Belga

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.