30 Nov
30Nov

xyzt.ai, een Leuvense high-tech onderneming die een innovatief visual analytics SaaS (Software as a service) platform aanbiedt voor big location data, kondigde vandaag de benoeming aan van hun adviesraad om xyzt.ai vooruit te helpen op het gebied van technologie, financiën en bedrijfsontwikkeling.  

xyzt.ai, opgericht in 2019 door Lida Joly en Bart Adams, helpt bedrijven en organisaties inzicht te verkrijgen uit de enorme hoeveelheden locatiegegevens die zij volgen. Het bedrijf voegt de volgende experts toe aan hun adviesraad: 

  • Heidi Rakels, lid van de raad van bestuur van xyzt.ai, is een software engineer en voormalig Olympisch judo atlete. Ze richtte Guardsquare op, een bedrijf voor de bescherming van mobiele applicaties, dat door Deloitte werd bekroond als Rising Star in 2016 en het snelst groeiende Belgische bedrijf in 2018. Rakels behaalde een Master in Computerwetenschappen aan de KU Leuven en werd uitgeroepen tot Belgische ICT Vrouw van 2019.
  • Eric Lafortune is de medeoprichter en CTO van Guardsquare, een bedrijf dat mobiele applicaties beveiligt voor meer dan 700 klanten wereldwijd. Lafortune behaalde een Ph.D. in Computerwetenschappen aan de KU Leuven en een Postdoc aan Cornell University.
  • Thomas Dhollander, lid van de raad van bestuur van xyzt.ai, is momenteel actief als IoT startup adviseur en Chief of Products and Strategy bij Timeseer.AI, een startup gericht op time-series data kwaliteit. Daarvoor was hij oprichter en CTO bij TrendMiner, een analytics bedrijf dat actief is in meer dan 70 landen. Thomas is een uitgenodigd lid van de Forbes Technology Council en behaalde een Master in Electrical Engineering aan de KU Leuven en een Master in Computational Neuroscience aan de Boston University.
  • Bruno Lowagie is de oprichter van iText, een open-source PDF bibliotheek die de wereldstandaard werd, en de auteur van meerdere boeken over ondernemerschap en technologie. Samen met zijn vrouw, Ingeborg Willaert, leidt hij Wil-Low dat adviesdiensten verleent aan startende ondernemingen. Lowagie behaalde een Master in Architectural Engineering aan de Universiteit Gent.
  • Ingeborg Willaert is de oprichter en voormalig Managing Director van iText, het wereldleidende bedrijf in PDF-technologie, dat vier opeenvolgende European Business Awards heeft ontvangen, zoals Deloitte's Technology Fast50 2014, RSM Entrepreneur of the Year 2016, Business of the Year 2017 en Elite Growth Strategy of the Year 2018. Ingeborg behaalde een Master of Science in Civil Engineering aan de Universiteit Gent.
  • Nick De Beer, lid van de raad van bestuur van xyzt.ai, is Hoofd Business Development bij xyzt.ai. Voorheen was hij Global Key Account Manager bij Sitemark, een drone intelligence bedrijf dat anomalieën op zonneparken detecteert en digitale tweelingen van fysieke sites creëert. De Beer heeft uitgebreide sales ervaring in start-ups en kan terugvallen op het grote Vlerick Business School netwerk, waar hij meerdere sales & management opleidingen heeft gevolgd.

De nieuwe advisory board zal xyzt.ai in staat stellen zich voor te bereiden op de toekomst en de groei van het visual location analytics platform te stimuleren om de klantervaring te verdiepen en de prestaties van het platform te verbeteren.  

"We zijn klaar om xyzt.ai naar het volgende niveau te tillen en zijn verheugd om deze leiders uit de sector in ons team te verwelkomen. De collectieve expertise die we via onze adviesraad zullen vergaren zal xyzt.ai beter in staat stellen om een zekere groei te realiseren, dankzij de voortdurende ontwikkeling van onze innovatieve technologie en ons begrip van de behoeften op het gebied van data-analyse," aldus Lida Joly, Oprichter & CEO van xyzt.ai

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.