Fashion Society, de overkoepelende vennootschap van de kledingwinkels ZEB, ZEB For Stars, The Fashion Store en PointCarré, stopt voorgoed met de verkoop van bont in haar 128 verkooppunten. De keten zet de stap in samenwerking met dierenrechtenorganisatie Gaia, zo kondigt ze dinsdag aan in een persbericht.

"Dierenleed is anno 2021 echt not done in de modewereld", licht CEO Luc van Mol toe. "Tien jaar geleden schrapten we bont al uit ons aanbod, maar met de toetreding tot 'Handelaars zonder Bont' zeggen we officieel 'nee' tegen bont en willen we ook een statement maken tegenover de mode-industrie wereldwijd. Al vormen we slechts een schakel in het geheel, we zijn ervan overtuigd dat wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt, we grote veranderingen in gang kunnen zetten ."

Gaia reageert tevreden. "Opnieuw wordt duidelijk dat het perfect mogelijk is mode en ethiek te combineren", zegt directeur Ann De Greef.

Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf ook 'Zeb for Everyone', een actieplan waarmee het zijn 71 winkels wil aanpassen aan de noden van mensen met een beperking. In totaal investeerde ZEB zo’n 200.000 euro.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.