Corporate Finance 4.0


Corporate finance is geen puur theoretische discipline die zich afspeelt in het luchtledige. Interne en externe omgevingsfactoren werken in op elke kapitaaltransactie en bepalen het succes van het proces. De reeks Corporate Finance 4.0 geeft de maat aan voor de manier waarop de begeleiding bij de realisatie van overnames en de montage van strategische bedrijfsfinanciering zou moeten verlopen.


1. 360° perspectief een must bij elke bedrijfsovername

Om van een bedrijfsovername vandaag een succes te maken, voldoet de aanpak van gisteren niet langer. Het complexe proces moet strak gedirigeerd worden waarbij elk aspect specialistische kennis vereist, terwijl de essentie toch een kwestie van intermenselijk contact blijft. Het antwoord op die uitdaging: Corporate Finance 4.0.
Lees het artikel

2. Hoe krijg je meesterschap over het overnameproces?

Elke bedrijfsovername is een complex proces dat nood heeft aan een holistische benadering. Welke talenten heb je nodig om een overname in goede banen te leiden?
Lees het artikel

3. Succesvolle overnames: in de taal van elke partij

 Heldere communicatie en duidelijk taalgebruik vormen een basisvoorwaarde voor een succesvolle overname. Philippe Craninx, managing partner Moore Corporate Finance, geeft enkele tips vanuit zijn professionele ervaring.
Lees het artikel


In deze reeks leest u binnenkort meer over Corporate Finance 4.0 

4. Wereldwijd lokaal sterk staan bij overnames (oktober)


Dit dossier is het resultaat van een samenwerking tussen Moore Corporate Finance en De Bestuurder