Corporate Finance 4.0 is dé toekomst voor mid-market M&A. Hoe maakt u er een succes van en wat zijn de valkuilen? De Bestuurder en Moore Corporate Finance werken samen aan deze reeks inzichten over toekomstgerichte bedrijfsfinanciering.


 1. 360° perspectief een must bij elke bedrijfsovername
  Om van een bedrijfsovername vandaag een succes te maken, voldoet de aanpak van gisteren niet langer. Het complexe proces moet strak gedirigeerd worden waarbij elk aspect specialistische kennis vereist, terwijl de essentie toch een kwestie van intermenselijk contact blijft. Het antwoord op die uitdaging: Corporate Finance 4.0.
  Lees het artikel 
 2. Hoe krijg je meesterschap over het overnameproces?
  Elke bedrijfsovername is een complex proces dat nood heeft aan een holistische benadering. Welke talenten heb je nodig om een overname in goede banen te leiden?
  Lees het artikel
 3. Succesvolle overnames: in de taal van elke partij
  Heldere communicatie en duidelijk taalgebruik vormen een basisvoorwaarde voor een succesvolle overname. Philippe Craninx, managing partner Moore Corporate Finance, geeft enkele tips vanuit zijn professionele ervaring.
  Lees het artikel
 4. Wereldwijd lokaal sterk staan bij overnames
  Om de zoektocht naar de meest geschikte overnemer voor een middelgroot Belgisch bedrijf tot een optimaal eindresultaat te brengen, is een internationaal perspectief noodzakelijk. Die blik heeft pas waarde in combinatie met een stevige voet aan de grond – lees: kennis én daadkracht – in de lokale markt van zowel verkoper als koper, waar ook ter wereld. Hetzelfde geldt per definitie ook voor Belgische bedrijven die een internationale expansie ambiëren.
  Lees het artikel
 5. Elk bedrijf verdient de juiste aandeelhouder
  Een onderneming heeft in elke fase van haar leven een specifiek type aandeelhouder nodig om te groeien en te bloeien. Dat betekent dat er ook voor aandeelhouders een tijd van komen is, en een tijd van gaan. Ook de rol van de bestuurder evolueert trouwens mee op het ritme van het bedrijf.
  Lees het artikel
 6. Valkuilen in due diligence bij internationale overnames
  Bij elke bedrijfsovername is due diligence een cruciaal – zo niet, het meest cruciale – onderdeel van het complexe proces dat eraan voorafgaat. Die complexiteit neemt exponentieel toe bij een grensoverschrijdende transactie. “Bij een internationale bedrijsovername is een hoog kennisniveau van de buitenlandse markt vereist. Dat maakt deze overnames een stuk ingewikkelder dan een transactie in eigen land”, verduidelijkt David Valenne, Partner Moore Corporate Finance.
  Lees het artikel
 7. De rol van een sterke financieringsmix
  "De rol van de CFO is de afgelopen jaren opgeschoven naar het hart van de bedrijfsstrategie," vertelt Wim Ost, Partner Moore Debt & Equity Funding bij Moore. "Die trend was al duidelijk voor Corona, maar de pandemie heeft die nood aan een slimme financieringsmix extra in de verf gezet."
   Lees het artikel
 8. Hoe lijst je wereldwijd de beste kopers van je bedrijf op?
  De kans is groot dat de beste koper van je onderneming niet om de hoek huist. Steeds meer is het zaak om bij een bedrijfsovername over de landsgrenzen heen te kijken om de perfecte match te vinden. Maar in wat verschilt een internationale deal van een nationale? En hoe ga je te werk om wereldwijd de best mogelijke koper op de radar te krijgen?
  Lees het artikel
 9. ESG-criteria wegen steeds zwaarder door bij overnames en fusies
  ESG-criteria wegen ook bij fusies en overnames steeds meer door. Ze kunnen een voorgenomen operatie doen afspringen, stelt Christoph Schlotthauer, Managing Partner COFFRA en lid van Moore Global Corporate Finance.
  Lees het artikel
 10. Ondernemen met een private equity partner? Moet kunnen!
  De Bestuurder organiseerde een rondetafelgesprek over de toegevoegde waarde van private equity voor bedrijfsleiders en hun ondernemingen. We gingen in gesprek met Philippe Craninx (Moore Corporate Finance), Peter Kloeck (Down 2 Earth Capital), Hans Swinnen (3D Investors) en Alain Biebuyck (Standard Investment).
   Lees het artikel

Dit dossier is het resultaat van een samenwerking tussen Moore Corporate Finance en De Bestuurder

ESG