Leiderschap


Het dossier leiderschap belicht de vaardigheden die alle leiders nodig hebben om zichzelf en anderen door uitdagende tijden te loodsen. We geven inzichten in leiderschap die dagelijks toepasbaar zijn in uw organisatie. 

Groepsdynamiek als sleutel tot een succesvolle raad van bestuur: vijf manieren om ermee aan de slag te gaan

Raden van bestuur zouden tijd en aandacht moeten besteden aan het koesteren van de groepsdynamiek als een integraal onderdeel van hun werk. Goed functionerende bestuurskamers slagen erin binnen een redelijk tijdsbestek verstandige besluiten te nemen die het management kan implementeren.
Lees het artikel 

Een nieuwe tijdelijke chief voor elk probleem

Om nieuwe grote uitdagingen het hoofd te bieden, grijpen CEO’s vaak naar een handig hulpmiddel. Ze creëren nieuwe directiefuncties. Het is een signaal aan het personeel en de buitenwereld dat de bazen begrijpen wat echt belangrijk is en dat ze erom geven. Het helpt hen ook om middelen te mobiliseren en talent aan te trekken.
Lees het artikel

Goed bestuur draagt bij tot een gezonde bedrijfscultuur

De raad van bestuur beïnvloedt één van de meest kritische en duurzame activa: de bedrijfscultuur. Hoe kan een raad van bestuur er het best voor zorgen dat het zijn verantwoordelijkheid voor de bedrijfscultuur opneemt?
Lees het artikel

Is uw vennootschap bestuursklaar?

Het WVV bevat belangrijke vernieuwingen op het vlak van het bestuur van vennootschappen, met als blikvangers nieuwe bestuursmodellen in de NV en een plafond voor bestuurdersaansprakelijkheid. Wij lichten de voornaamste elementen nader toe. Lees het artikel

De rol van een voorzitter in crisistijd

Voorzitter zijn van een raad van bestuur is een evenwichtsoefening. Hij of zij mag niet té betrokken zijn bij de uitvoering van de strategie van een bedrijf, maar mag tegelijkertijd ook niet te veel afstand houden. Ervaren voorzitters voelen de juiste balans aan.
Lees het artikel

Vier redenen om te focussen op een ecosysteem voor human capital

Ecosystemen helpen leiders om veranderingen als gevolg van sociale, economische en technologische factoren beter te beheren. Een workforce ecosysteem is een structuur die bestaat uit onderling afhankelijke actoren, van zowel binnen als buiten de organisatie, die samenwerken om zowel de individuele als collectieve doelen na te streven. Een nieuwe benadering als nieuwe oplossing op een nieuw probleem.
Lees het artikel