Verbeter uw financiële portefeuille met exclusief nieuws over persoonlijke financiën en tips om uw geld te beheren. De Bestuurder werkt samen met KBC Private Banking om de financiële kennis van onze lezers te verruimen.

Kunnen uw erfgenamen de erfbelasting met de beschikbare middelen betalen?
Is een groot deel van uw vermogen geïnvesteerd in een familiale vennootschap of in onroerende goederen, dan kan dat al eens tot problemen leiden, mocht u plots komen te overlijden. Kunnen uw erfgenamen dan wel de erfbelasting met de onmiddellijk beschikbare middelen betalen? Valerie Bogemans, Adviseur Financiële Planning KBC Private Banking licht het antwoord toe.
Lees het artikel

Hoeveel bedraagt erfbelasting op de aandelen van uw familiebedrijf?
Vlaanderen telt heel wat familiebedrijven die over generaties heen werd uitgebouwd. Welke gevolgen heeft het overlijden van de (hoofd)aandeelhouder voor zijn erfgenamen? KBC geeft toelichting bij de erfbelasting op aandelen.
Lees het artikel

Zijn de aandelen van uw bedrijf ook van uw partner?

Bezit u aandelen in een vennootschap en hebt u een partner? Dan is het belangrijk te weten of u alleen of samen met uw partner eigenaar van deze aandelen bent. Wie het antwoord kent, vermijdt onaangename verrassingen bij een echtscheiding of een overlijden. Het antwoord wordt mee bepaald door uw samenlevingsvorm.
Lees het artikel

Maak van uw managementvennootschap een patrimoniumvennootschap

Managementvennootschappen zijn voor heel wat bestuurders een populaire juridische structuur om hun opdracht te vervullen. Het gebruik van een vennootschap kan immers aanzienlijke voordelen opleveren. Erik Van Asbroeck, expert Financiële Planning Ondernemen (KBC Private Banking & Wealth) gidst ons door de mogelijkheden.
Lees het artikel

Moeilijke waardering van immateriële activa zet waardegedreven investeren onder druk

Waardebeleggers dreigen achter de feiten aan te hollen. Hun methodiek om aandelen te taxeren, is achterhaald. De immateriële activa, die belangrijker zijn geworden voor de toekomstige winstgevendheid van bedrijven, laten zich nu eenmaal moeilijk waarderen via de klassieke regels. Er is behoefte aan een nieuwe aanpak. De leer van Benjamin Graham en Warren Buffett moet op de schop. Lees het artikel

De terugkeer van de SPAC's?

SPAC’s zijn de afgelopen periode ineens razend populair geworden. Het financiële instrument bestaat al wat langer, maar recentelijk bereikte de hype ook de particuliere belegger via de krantenkoppen. Wat is een SPAC (Special Purpose Acquisition Company) precies? In dit artikel bespreken we de constructie van zo een ‘lege beurshuls’. Lees het artikel

Dit dossier is het resultaat van een samenwerking tussen KBC Private Banking en De Bestuurder.ESG