Een onderneming die een actieve raad van bestuur wil kan er eigenlijk niet omheen. De secretaris-generaal ondersteunt de besluitvorming op verschillende vlakken. Het secretariaat van de beleidsvergaderingen, de communicatie- en informatiefunctie en de juridisch-administratieve zorg zijn essentieel voor elke onderneming. De Bestuurder laat secretarissen-generaal van diverse organisaties aan het woord. 

Dirk Lybaert (Proximus Group)

Na zijn studies criminologie, rechten en ondernemingsrecht, start Dirk Lybaert zijn loopbaan als officier bij de politie. Daar klom hij op tot de functie van luitenant-kolonel en directeur van het antiterrorismeprogramma. In 2000 start hij als legal director bij Belgacom, het huidige Proximus. Sinds 2005 is Lybaert er secretaris-generaal. Een functie die hij vandaag combineert met de functie van Chief Corporate Affairs binnen het telecombedrijf.
Lees het interview

Annelien Van Boxlaer (ZNA)

Annelien Van Boxlaer is de eerste secretaris-generaal van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. Toen ze de jobtitel kreeg, schrok ze er een beetje van. “Dat deed me toch vooral denken aan een besnorde grijze man in krijtstrepen pak. Maar het is wel degelijk mijn droomjob gebleken.”
Lees het interview


De Bestuurder is initiatiefnemer van De Associatie van Seceratrissen-generaal. Ontdek meer over deze nieuwe beroepsvereniging op de aparte website


ESG